Bij een aanslag op een militaire parade in de stad Ahvaz, in het  zuidwesten van Iran, zijn tenminste elf mensen om het leven gekomen. Zeker dertig mensen raakten gewond. Het is niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor de aanslag.


Over de precieze toedracht spreken de berichten elkaar tegen. Eerst werd gezegd dat twee mannen op motoren het vuur zouden hebben geopend op de parade. Volgens de militaire commandant van Ahvaz waren er vier schutters. Drie van hen zijn doodgeschoten, de vierde zou zijn gearresteerd.

In eerste instantie werd gezegd dat de aanslag het werk zou zijn van ISIS, maar een regeringswoordvoerder verklaarde later dat de daders gezocht moeten worden in separatistische kringen. Iran heeft de grens met Irak inmiddels gesloten.

Bron

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.