De anti-fascisten kennen deze methode al langer, het verbieden van uitingen onder ’t mom van ordeverstoring of opruiïng.
Zo werden in 2015 mensen op gepakt waarvan later twee vervolgd, vanwege het tonen van posters met de teksten “Waar blijft de Hollandse opstand?” en “Rara, wiens rechtsorde is het?”.

Dit weekend werden in Rotterdam uit de etalage van een pand posters van de dictator in wording Erdoğan door de politie weggehaald.

,,Toen er bij de politie nieuwe informatie binnenkwam, dat de opgehangen posters leidden tot oplopende spanningen tussen voor- en tegenstanders en risico’s voor omwonenden, besloot de Rotterdamse driehoek dat de posters direct moesten worden verwijderd”, meldt de politie.

Mogelijke ordeverstoring zou geen grond moeten zijn voor een dergelijke ernstige inbreuk op het uitingsrecht.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.