grensoverschrijdingen-italie-flip aankomst-immigranten-italie-flip
grensoverschrijdingen-griekenland aankomst-asielz-griekenland

Dit blijkt allemaal uit de cijfers van UNHCR, IOM en Italiaanse ministerie van BiZa.
Ik zal apart nog berichten over het aantal mensen die het niet hebben gered.
plaatje-5De eerste helft van de afgelopen maand leek het alsof er een hoger aantal zou komen naar Italië, maar in de tweede helft van de maand kwamen er door slecht weer amper 3.000 . Het idiote is dat er vorig jaar 132.071 aankwamen t/m september en dit jaar 142.044. Dat zijn er dus 27 minder (-0.02%).

Uiteraard word je dat niet vertelt. Neem ter illustratie de NOS die gisteren berichtte over een 6.000 mensen die gered waren op de Middellandse Zee op weg naar Italië:
nos-bericht-flip
Let op het taalgebruik: ‘al’ en ‘ruim’ in één zin. Er staat niets in dat het aantal tot nu toe dit jaar net zo hoog is als vorig jaar. Laat staan dat er vermeld wordt dat het in 2014 hoger was.
Daaronder twee linken naar vorige hoge pieken en naar een artikel met als kop: ‘Steeds meer migranten bereiken Europa via Italië,’ van 16 april dit jaar.
Zo maak je echte propaganda.

Over de onzin van Interpol/Europol in mei een ‘onderzoek’ dat er dit jaar 800.000 mensen naar Italië zouden komen of Frontex die het over een verdubbeling had, lees en hoor je niets meer.
Bij BNR werd geroepen dat er per dag 4.000 in Italië aankwamen.
Onderstaande grafiek laat het aantal aankomsten per dag zien. Je moet echt alleen maar het gemiddelde van een paar hoogste pieken tellen om op 4.000 te komen.
plaatje-7-flip

Griekenland zag een daling van 10% in september t.o.v. augustus, maar met 3.000 mensen in een maand stelt het maar weinig voor. Wat wel belangrijk is dat op de eilanden de boel op slot zit. Overvolle kampen en er gaan maar weinig mensen weg. Zo ontstaat een steeds nijpender situatie. Volkomen onnodig.
Vorig jaar waren er 147.000 mensen die de oversteek waagde vanuit het Turkse vasteland. De 3.000 nu betekent een daling van bijna 98%.

Conclusie: de media wil u voortdurend laten geloven dat er een tsunami aan de gang is vanuit Afrika.Dat doen ze door dubieuze teksten, vrijwel nooit een totaal plaatje geven en zelfs keiharde leugens. Dat gaat heel subtiel door u elke keer te trakteren op teksten en beelden als er op een dag veel komen. Nooit zie je op voorpagina van een krant een enorme foto van een lege Middellandse Zee met als kop: ‘Gisteren NUL aankomsten in Italië’. In werkelijkheid is de situatie weinig veranderd de afgelopen jaren.

Flip van Dyke (verscheen ook op Facebook)

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.