De situatie van duizenden vluchtelingen en migranten in de Griekse kampen was sowieso al weinig benijdenswaardig, maar sinds de winter in Griekenland heeft toegeslagen, is de toestand ronduit dramatisch. Beelden van ondergesneeuwde tentjes en verkleumde mensen gaan de wereld rond maar niemand lijkt de verantwoordelijkheid op te nemen voor de onmenselijke situatie waarin mensen op Europese bodem worden ontvangen.

Griekenland wordt meestal geassocieerd met blauwe lucht, witgekalkte huisjes, zon en zee. De winters kunnen er echter bijzonder hard zijn, vooral in het noorden, waar regelmatig sneeuw valt. Laat dat nu net ook het deel van het land zijn waar de meeste vluchtelingenkampen zijn gebouwd nadat de Balkanroute werd gesloten en de mensen onderdak moesten krijgen die in het kamp van Idomeni vast zaten.

De meeste kampen werden ondergebracht in verlaten industriële gebouwen en op verafgelegen legerterreinen. Oorspronkelijk werden tenten gebruikt van het VN-departement voor vluchtelingen UNHCR en het Griekse leger, maar stelselmatig werden de voorbije maanden wooncontainers – zogenaamde ISO-boxen – geïnstalleerd.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
10Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.