Op 27 november voerden zo’n vijfendertig activisten van het Haagse Vluchthuis en anderen actie bij de Duitse ambassade in Den Haag. Ze betoonden solidariteit met de vluchteling El Mouthena (Facebook) die half november in Duitsland werd opgepakt en sindsdien zit opgesloten. El Mouthena is een van de drijvende krachten achter het protest van “Wij Zijn Hier”, de groep Amsterdamse vluchtelingen die strijdt tegen het keiharde migratiebeheersingsbeleid. Om internationale acties op touw te zetten tegen de Europese migratiebeheersing was El Mouthena de laatste tijd contact aan het leggen met vluchtelingen en andere activisten in diverse EU-landen.

Voor een netwerkbijeenkomst ging hij daarom ook op reis naar Rome. Hij had een brief van zijn advocaat bij zich waarin de reden voor zijn reis stond uitgelegd. Bij een benzinestation in Duitsland werd hij echter aangehouden. Hij zit nu vast in de Justizvollzugsanstalt in München. Zijn toegang tot Duitsland is illegaal verklaard en wordt door de Duitse autoriteiten als een criminele daad beschouwd.

Het artikel is hier te lezen en ook het adres waar je kaartje naar toe kan.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.