Anousha Nzume

Anousha Nzume

 Actrice Anousha Nzume en kunstenaar Quinsy Gario claimen  in Nederland geen privileges te hebben gehad vanwege hun huidskleur, al betwijfel ik of zij ooit een cent in hun leven hebben verdiend die niet door de overheid is uitbetaald. U weet wel, van belastinggeld, opgebracht door witte mannen als Ruud Stratmann (doodgeschoten Haagse juwelier). Deze werkte zijn hele leven hard om zijn eigen bedrijfje succesvol te maken en te houden.

Zo begint Bart Schut zijn column, hij schrijft dit naar aanleiding van een interview dat Anousha Nzume afgelopen week bij Pauw & Witteman gaf. In het interview geeft Nzume aan dat zij zich zorgen maakt over het wegkijken van politici bij racismevraagstukken en dat ze de reactie van Martin Bosma helemaal bedroevend vindt. Hoewel de PVV de enige partij is die wel een mening had over Zwarte Piet, kwam Bosma niet verder dan met een stereotypisch negeraccent te vertellen dat allochtonen welkom zijn als ze cadeautjes komen brengen, zolang ze maar op 6 december weer vertrekken.

Terug naar Bart Schut, want wat ik wil nu eens weten is waar de connectie tussen het betoog van Nzume en de dodelijke roofoverval op juwelier Ruud Stratmann ligt? Ook het gedeelte waarin ze zichzelf niet geprivilegieerd noemt komt er niet in voor. Dat zou ook raar zijn, want Anousha Nzume werd geboren in Moskou. Haar moeder is Russisch en haar vader komt uit Kameroen, ze groeide op in Amsterdam en behaalde haar VWO-diploma om vier jaar later af te studeren aan de Hoge School voor de Kunsten. Sindsdien heeft Nzume een succesvol bestaan als actrice, schrijver en zangeres. Ik kan het niet bewijzen, maar ik vermoed dat Anousha Nzume voldoende belastinggeld op brengt om de goedkeuring van Bart Schut te krijgen.

Bart Schut bewijst met zijn stukje juist het gelijk van Nzume. Het stukje is met zoveel stereotypen doordrenkt dat ik zelfs heel even sarcasme vermoedde. Maar helaas, niets is minder waar, volgens Schut wordt belastinggeld alleen door witte mannen opgehoest en ontvangen door bruine mensen.  Ook zijn volgens Schut de daders van de overval (twee jongens met een Georgische achtergrond en een met een Turkse) ineens “niet wit”.

Zoals gewoonlijk met dit soort types liegen ze er lustig op los, hij legt Nzume woorden in de mond die ze nooit zou gebruiken en als klap op de vuurpijl koppelt hij, een rustig en gefundeerd betoog, aan een laffe roofmoord.

Goed bezig Bart.

 

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.