Moeilijk te verwerken, deze beelden en bovenal de geluiden uit de voorlichtingsavond 21 oktober jongstleden, Steenbergen. Dasja Abresch.

Een passage die niet op de video staat:

– “Ik ben ook niet bang om dat hier te zeggen. Vrijheid van meningsuiting is nog zo’n onbetaalbaar goed dat wij hier in Nederland hebben. Iedereen mag hier voor zijn mening uitkomen. Hoewel ik daar de afgelopen week persoonlijk wel mijn vraagtekens bij gehad heb. Of dat nog wel kon, die vrijheid van meningsuiting.

Ik weet dat anderen vanavond al niet meer voor hun mening uit hebben durven te komen uit angst voor agressie en represailles. Als we daarheen moeten als land, dan is Nederland niet meer het land waar ik trots op kan zijn.

Tot zover mijn persoonlijke beweegredenen om hier vanavond in te spreken. Zij zijn ook mijn antwoord op mijn eerste van de drie vragen die de gemeenteraad hier vanavond aan ons stelt. Die eerste vraag luidt:

– Is Steenbergen een gemeente die vluchtelingen opvangt?”

Wat zij niet heeft kunnen uitspreken door het gebrul en gebral. Merk op hoe slap de onzichtbare voorzitter “optreedt”:

“Ik geef daarbij wel de tip om hem [de Grondwet] ook voor ons Nederlanders weer eens onder het stof vandaan te halen, op te poetsen en op posters, vlaggen en banieren af te laten drukken zodat we het allemaal weer op ons netvlies hebben staan:

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

En als we dan toch bezig zijn, voeg er dan gelijk het eerste artikel uit de Universele Rechten van de Mens aan toe:

Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren. Zij zijn begiftigd met verstand en geweten, en behoren zich jegens elkander in een geest van broederschap te gedragen.

Tot zover.”

Integrale tekst.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.