In mei zijn er twee onderzoeken verschenen over islamofobie in Nederland: het “Onderzoeksrapport Islamofobie in zicht” van de Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR), en het Engelstalige rapport “Forgotten women: the impact of Islamophobia on Muslim women in the Netherlands” van het European Network Against Racism (ENAR). Beide rapporten laten zien dat er zowel in de publieke ruimte als op de arbeidsmarkt veel sprake is van racisme en geweld richting moslims. Met name moslima’s worden daar vaak het slachtoffer van.

“Mevrouw Z. is een vrouw van middelbare leeftijd van Pakistaanse origine. Zij draagt buitenshuis een niqaab. Op een dag wordt ze aangesproken door een autochtoon ogende man van in de vijftig op een scooter. De man zegt ‘vieze dingen’; mevrouw schaamt zich om deze letterlijk te herhalen. Ook zegt hij dat zij haar niqaab af moet doen en dat dergelijke kledij niet toegestaan is in Nederland. Mevrouw Z. wil doorlopen, maar de man blokkeert haar de weg met zijn scooter en zegt tegen haar dat hij haar ‘dood gaat maken’. Hierop steekt hij zijn hand in zijn zak. Op dat moment komt er een auto aan, waarop de man vertrekt.” Dit is slechts een van de vele ervaringen van moslims die in de rapporten worden beschreven. Alle ervaringen worden gekenmerkt door scheldpartijen, geweld en racisme.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Doorbraak

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.