220px-Burqini

Illustratie: Wikipedia

De burgemeester van Cannes heeft het dragen van de boerkini – een het gehele lichaam bedekkend badpak – op het strand van Cannes verboden. Volgens burgemeester David Lisnard is het dragen van de boerkini in strijd met het secularisme, één van de pijlers van de Franse Republiek.

Volgens Lisnard zijn boerkini’s een symbool van “islamitisch extremisme”. Boerkini’s zouden verwijzen naar “terroristische bewegingen die oorlog voeren tegen ons”.

Iedereen die het verbod in de wind slaat zou een boete kunnen krijgen ter hoogte van 38 euro. Volgens het gemeentebestuur is sinds het verbod eind juli werd ingevoerd niemand beboet voor het dragen van een boerkini.

De Liga voor de Rechten van de Mens heeft aangekondigd naar de rechter te zullen stappen om het verbod opgeheven te krijgen.

Het verbod geldt overigens niet voor religieuze symbolen als het keppeltje, een kruis of een hoofddoek.

Cannes is een knetterrechtse stad, waar het fascistische Front National over veel aanhang beschikt. Lisnard is lid van de Republikeinen, de partij van Sarkozy.

Bron: Middle East Eye

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.