In Twello in Gelderland is vannacht een villa uitgebrand waar vluchtelingen met een verblijfsvergunning zouden worden gehuisvest. Volgens de politie is sprake van brandstichting.

De felle brand in de karakteristieke villa werd rond drie uur ontdekt. De brandweer zette groot materieel in om de brand te bestrijden. De politie meldde vrijwel direct dat het vuur was aangestoken.

Volgens het bestemmingsplan mag er niet in de villa uit de jaren dertig worden gewoond. Toch kocht de gemeente Voorst het pand voor 400.000 euro aan om er veertien statushouders te huisvesten. Ze zouden maximaal tien jaar in de villa mogen wonen.

Volgens de burgemeester was er onrust rond de aankoop van de villa, niet over de huisvesting van veertien statushouders. Het is juist rustig geweest in de gemeente.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.