Met name naar aanleiding van de gebeurtenissen met de racistische wegpiraten in Friesland hebben de racisten er nog een schepje bovenop gedaan en ontvingen we gisteren en vandaag opnieuw honderden en honderden haat-, scheld- en soms zelfs dreigtweets, die tezamen weer duizenden keren geretweet werden. Een waterval aan tweets die de psyche, de mentaliteit en het gedachtegoed van racistisch Nederland genadeloos blootlegt.

Moesten onderzoekers dertig jaar geleden nog in obscure blaadjes op zoek naar openlijk extreem-rechtse uitingen, vandaag leveren de racisten ze zomaar gratis af in je Twitter-timeline. We pikten er wat tweets uit die representatief zijn voor de hele berg en voorzagen die van ons commentaar (dat er steeds boven staat). Dat leidde vanzelfsprekend tot nog meer haat-tweets, maar toch ook tot her en der de verwijdering van een tweet door iemand schrok van zichzelf of zich plots realiseerde dat openlijk racisme strafrechtelijke consequenties kan hebben.

Eric Krebbers

Verder lezen/

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.