Vanochtend, onderweg naar de lekkerste koffie ter wereld, viel de gedachte om uit de stapel metro’s een exemplaar weg te grissen. En nadat mijn handelen mijn gedachte was gevolgd, heb ik witheet het krantje resoluut dubbelgevouwen en in mijn tas weggestoken.
Zoals mijn trouwe lezer weet, ben ik namelijk nooit boos (alleen zeer teleurgesteld), dus u moet zich zeker afvragen wat mijn Gerechtvaardigde Toorn over het onschuldige vod heeft weten af te roepen.

Het vodje in kwestie was gekaft in het geel, met in het zwart de opdruk “Minder Minder Minder Vluchtelingen” gevolgd door een uitnodiging tot het tekenen van een petitie en de vermelding van de website mindervluchtelingen.nl

Gedachten schoten door me heen: Wie, uit de Grote Gallerij der Onverlaten, had zich uitgesloofd ten behoeve van mijn bloeddrukverhoging? En welk van deze ongelukkigen had de beschikking tot de financiële middelen die zo’n welhaast chirurgische ingreep behoeft?
Was het Thierry “Ik wil graag dat Europa dominant blank en cultureel blijft zoals het is”[1] Baudets Bende van Ellende? Blondie “Copyright Mr. P. Radakishun & Partners” Wilders of een groep van zijn aanhangers? Wellicht een laatste en definitieve poging van VNL om toch het draagvlak te veroveren waar zij in de laatste campagne zo op hadden ingezet? En een klein stemmetje in mijn achterhoofd vroeg zich af of Constant “Wir wissen wie das Volk heisst, wir wissen was sie tun, wir wissen welche Freunde sie haben in Amerika und einmal wird abgerechnet mit diesem Volk”[2] Kusters misschien het spaarvarkentje van kleine Germania en Brünhilde had verbrijzeld met een Teutoonse Strijdhamer in een poging tot de met smart beoogde politieke relevantie van de NVU.

Ondertussen was mijn bloeddruk teruggelopen naar alledaags niveau en besloot ik een bezoekje naar de website te wagen… de website verwees me door… naar die van Stichting Vluchteling.

Cha-fucking-peau!

‘Nuff said.

-X-

[1] Amsterdam FM, Vluchtweek, 17 september 2015 (vanaf 1:10:08 – tot 1:10:45)
[2] https://www.youtube.com/watch?v=Oded5hB-hk8

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.