Het CDA in de Friese gemeente Achtkarspelen sluit samenwerking met de PVV bij voorbaat uit. De christen-democraten zullen onder geen enkele voorwaarde zitting nemen in een coalitie met de PVV. Dat meldt het Nieuwsblad van Noordoost Friesland in de papieren editie (helaas geen link, dus). Achtkarspelen is de enige Friese gemeente waar de PVV meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen.

PvdA en CU hebben gezegd dat samenwerking met de PVV ‘onwaarschijnlijk’ is. De andere fracties hebben zich nog niet uitgelaten over samenwerking met de grootste fascistische partij van het land. Lijsttrekker Harrie Graansma van de PVV huilt uiteraard tranen met tuiten en beklaagt zich – altijd lachen bij iemand die er op uit is de democratie af te schaffen – over het gebrek aan democratie bij het CDA.

Momenteel wordt het college in Achtkarspelen gevormd door PvdA, CDA en CU. Bij de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar werd het CDA de grootste partij, de PVV eindigde als tweede. In een viertal dorpen werd de PVV zelfs de grootste. Net als elders werd de ooit zo machtige PvdA volledig weggevaagd.

Of Tweede Kamerverkiezingen zich laten vertalen naar gemeenteraadsverkiezingen is natuurlijk maar de vraag. De FNP (Friese nationalisten) en Gemeentebelangen doen het traditioneel goed in Achtkarspelen. Die partijen doen niet mee aan landelijke verkiezingen.

 

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.