Op het moment dat duizenden Belgen onderdak bieden aan de 500 transitmigranten in en rond het Noordstation in Brussel buigt het parlement zich over een wetsontwerp van Jambon, Francken en Geens dat de politie de mogelijkheid moet geven om huizen binnen te vallen waar mensen zonder papieren verblijven.

Dinsdag wordt het wetsontwerp van Francken en Geens besproken in de kamercommissie Binnenlandse Zaken. Op uitnodiging van de oppositie zullen mensenrechtenorganisaties als de Ligue des Droits de l’Homme hun bezwaren bekendmaken.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon is alvast opgetogen met het wetsontwerp. “Waar mensen in illegaal verblijf tot vandaag eenvoudig konden weigeren om de deur te openen als de politie aan de deur stond, zal dat voortaan niet meer mogelijk zijn.”

Lees verder bij de bron, De Wereld Morgen

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.