Het gaat nu hard met de desintegratie van de Haagse PVV. Op de vandaag gepubliceerde kandidatenlijst staan maar tien namen, waaronder die van ‘lijstduwer’ Henk Bres. Vijf kandidaten zijn op mysterieuze wijze van de lijst verdwenen. 

Samen voor ons eigen.

Volgens een bron van het Algemeen Dagblad heeft de partij “uit pure wanhoop” gewoon een secretaresse van de fractie achter haar bureau weggetrokken voor de lijst.

Het rommelt al een tijdje binnen de Haagse PVV. Gauleiter Karen Gerbrands heeft overduidelijk nooit een cursus human resource management gevolgd en kreeg ruzie met iedereen die betrapt werd op ook maar een spoortje zelfstandig denken. Geroutineerde raadsleden die af en toe met Gerbrands van mening verschilden verdwenen van de lijst. Tot overmaat van ramp bleek een van de kandidaten op de conceptlijst niet eens te bestaan, wat natuurlijk het nodige zegt over de screening van kandidaten.

Volgens Gerbrands zijn de sores niet te wijten aan haar eigen incompetente en autoritaire optreden, maar aan het feit dat slechts weinig mensen openlijk met de PVV geassocieerd willen worden. Wat bemoedigend is, als het tenminste waar is.

De semi-permanente crisis binnen de PVV doet de partij – voorspelbaar – geen goed: volgens de laatste peiling verliest de PVV drie van de zeven raadszetels. Naar het lijkt profiteert vooral de al net zo knetterrechtse Groep De Mos daarvan. Richard de Mos stapte een paar jaar geleden uit de PVV nadat hij door Wilders op een onverkiesbare plek was gezet. Qua standpunten onderscheidt de Groep De Mos zich nauwelijks van de PVV.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.