Een aanhanger van de fascistische knokploeg Pegida heeft voor de rechtbank bekend in 2016 in Dresden een aanslag te hebben gepleegd op een moskee. Hij zegt nog meer aanslagen te hebben voorbereid. Hem wordt poging tot moord en het ‘vervoer van gevaarlijke explosieven’ ten laste gelegd.

De 31-jarige Nino Keller bracht op 26 september 2016 bij een moskee in Dresden drie bommen tot ontploffing. Als door een wonder raakte niemand gewond. Kort daarop pleegde hij ook een aanslag op het Internationaal Congres Centrum in Dresden. Ook daarbij raakte niemand gewond. Bij Keller thuis vond de politie bij een huiszoeking nog meer explosieven.

Opmerkelijk: een jaar eerder stond Nino Keller tijdens een bijeenkomst van Pegida nog uitgebreid te hetzen tegen Angela Merkel en buitenlandse terroristen…

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.