De plaats van handeling is een grote zaal in Café Frankendael aan de Middenweg in Amsterdam Watergraafsmeer. Het publiek, niet meer dan vijftig man en overwegend wat ouder, vult de zaal nog niet voor de helft. Van buiten klinken flarden van kreten als ”Geen racisten in de Raad” afkomstig van een groep demonstranten. Binnen is een verkiezingsbijeenkomst van de Amsterdamse afdeling van het Forum voor Democratie. De sfeer is lauw.

De avond wordt geopend door een frisse jongeman in een voor het seizoen veel te lichte broek, die wordt aangekondigd als Kevin. Hij is professioneel handballer, en nummer vier op de lijst. Kevin corrigeert dit: ”hij is niet niet professioneel, maar semi professioneel”. Hij houdt een betoog waaruit blijkt dat hij voorzitter was van een club en vindt dat meer mensen aan sport moeten doen. Ze moeten meer in clubs participeren en zich ook actief inzetten. Ook ”in de bar en dat soort dingen”. Daar ontbreekt het vaak aan. Verder moet de gemeente ruimere mogelijkheden scheppen en de verenigingen meer hun gang laten gaan. Het Forum gaat daar zijn best voor doen. Het is ook een kwestie van mentaliteit, die moet veranderen. Gemeenteraadsleden die allang meelopen en achterover leunen moeten ook weg.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.