Op 25 februari organiseert Sloop Kamp Zeist een lawaaidemonstratie tegen het opsluiten van vluchtelingen bij Kamp Zeist, een bajes voor mensen zonder papieren. De Nederlandse staat wil hen uitzetten, en tot die tijd worden ze opgesloten. Deze demonstratie is specifiek bedoeld om twee Afghaanse vluchtelingen te steunen die zijn opgepakt bij een razzia in de bed-, bad-, brood-opvang in Drachten.

Lawaaiprotest
Zondag 25 februari
Vanaf 13:00 uur
Kruising Kampweg/Richelleweg
Soesterberg
Facebookevent

Uit de oproeptekst: “Op 4 januari 2018 is in Drachten een noodopvang voor vluchtelingen binnengevallen door de vreemdelingenpolitie. Zeven mensen werden gearresteerd, omdat zij volgens de politie geen verblijfsstatus hadden. Onder hen waren twee zeer jonge Afghanen die nog steeds gevangen worden gehouden in Kamp Zeist. De twee Afghaanse mannen in detentie vrezen voor deportatie. Meerdere organisaties, waaronder Amnesty International, pleiten voor een stop op alle gedwongen terugkeer naar Afghanistan. Het conflict in Afghanistan heeft al tienduizenden burgers het leven gekost en mensenrechten worden dagelijks geschonden. Geen enkel deel van het land kan dus als veilig worden beschouwd. Desondanks blijft Nederland mensen naar Afghanistan deporteren.”

Afgelopen zondag was er een internationale actiedag tegen het uitzetten van mensen naar Afghanistan, georganiseerd door Amnesty International. Duizenden mensen in heel Europa hebben toen laten horen dat niemand tegen zijn of haar wil teruggestuurd behoort te worden naar Afghanistan. En vluchtelingen en migranten zonder papieren zouden sowieso niet opgesloten mogen worden. Vluchtelingen uit Afghanistan niet, en ook niet mensen zonder verblijfsrecht die uit andere landen afkomstig zijn. Kom daarom naar het lawaaiprotest, neem je potten, pannen, fluitjes en trommels mee, en steek de mensen die vastzitten een hart onder de riem.

– Overgenomen van Doorbraak

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.