In Oostenrijk – of all places – zijn 17 leden en sympathisanten van de Identitaire Beweging opgepakt, waaronder de leiders Martin Sellner en Patrick Lenart. Ze worden door het Oostenrijkse OM beschuldigd van het vormen van een criminele organisatie, haatzaaien en het aanrichten van vernielingen.

Sellner’s woning werd doorzocht door de politie. Hijzelf werd opgepakt, maar na verhoor weer vrijgelaten.

Volgens Bernhard Weidinger, een onderzoeker verbonden aan het Weense DÖW, stuurt het OM aan op een verbod van de Identitaire Beweging in Oostenrijk. Juridisch zitten daar nogal wat haken en ogen aan, maar mocht het opzetje van het OM slagen, dan wordt aan de Identitaire Beweging in Europa een zware slag toegebracht.

Sellner verwierf zich vorig jaar enige faam door een boot te huren waarmee hij op de Middellandse Zee migranten uit Afrika tegen wilde houden. De onderneming liep uit op een jammerlijke mislukking. Eerder dit jaar liet de Britse regering weten dat Sellner niet welkom was in Engeland, wat natuurlijk binnen het fascistische echelon tot het nodige gejammer leidde.

Bron: Al Jazeera

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.