Een kind van twee en we staan er nauwelijks bij stil. De dag nadien overheerst het nieuws dat Nainggolan niet bij de selectie van de bondscoach zit. Dat beroert ons.
Ik las op 18 mei in een progressief dagblad: ‘De enigen op wie je in het verhaal van de gedode peuter woest kunt zijn, zijn de mensensmokkelaars’. Het was niet een uitspraak die je kan verwachten van een rechts populist, maar wel die van een respectabel eerder links journalist. Natuurlijk klonk ook vanuit officiële en ministeriële hoek dat dit ongeval de schuld was van de mensenhandelaars.

Is dat zo?

Kritische bedenkingen durft men amper te uiten. Uit angst verweten te worden aan lijkenpikkerij te doen.

OK, mensenhandelaars zijn in het Westen en in onze contreien de grootste gangsters ooit geworden. En er zit ook crapuul tussen. Ongetwijfeld. Maar heeft een mensensmokkelaar het vuur geopend op het kleine meisje?

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.