Op woensdag 30 mei om 13:30 uur kreeg de politie een melding dat er iemand op het balkon van zijn woning [in Schiedam] stond. Hij zwaaide met een bijl en riep ‘Allahu akbar’. De politie ging ernaar toe, maar het lukte niet om contact met de man te leggen. Vervolgens kwamen er speciale politieonderhandelaars, maar ook hen lukte het niet om contact te leggen met de man, afkomstig uit Syrië. Kort daarna is de Dienst Speciale Interventies (DSI) gekomen. Dit team heeft als specialisme om vuurwapengevaarlijke of van terrorisme en grof geweld verdachte mensen aan te houden (…). Het DSI team is de woning ingegaan, waarop – volgens de verklaring van de politie – de man hun heeft aangevallen. Zij hebben hem getaserd en toen dat niets opleverde is de politiehond ingezet. De man gaf zich niet over waarna de politie de man heeft neergeschoten. Hij is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het droeve nieuws in dit bericht was dat de politiehond het niet overleefd heeft. Omdat Nederland rijk is aan diepgevoelige mensen heeft dit grote verontwaardiging opgeroepen.
De man die met de bijl zwaaide op zijn eigen balkon is gisteravond overleden.
Op het moment van schrijven heeft hij zelfs nog geen naam.
De politie noemde het optreden: inbreken in zijn huis, taseren, aanvallen met hond en tenslotte neerschieten, “in het belang” van de man zelf.
Iemand uit Syrië, blijkbaar met status en hoogstwaarschijnlijk met posttraumatisch stress syndroom. Of hij echt “een gevaar voor zichzelf” was zal nooit bekend worden. Hij is dood.

Bron.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.