Op zaterdag 14 juli organiseert het Nijmeegse nazigroepje Rechts In Verzet (RIV) in Den Haag een solidariteitsmanifestatie met de Britse fascist Stephen Christopher Yaxley-Lennon, alias Tommy Robinson. Robinson zit momenteel in Engeland achter de tralies wegens minachting van het hof en het overtreden van de voorwaarden van een eerdere veroordeling.

De manifestatie vind plaats op de Koekamp, schuin tegenover station Den Haag Centraal. Sprekers zijn o.a. Hugo Kuijper van RIV, Raffie Chohan van de Dutch Defense League – in het verleden ook regelmatig te gast bij acties van Pegida – en Sam van Rooy, ooit uit de PVV gegooid wegens te racistisch. Aanvang 15:00 uur.

Rechts In Verzet bestaat uit een handjevol voormalige Pegida-activisten. Begin dit jaar veroorzaakte oprichter Kuijper flink wat opschudding door bij een moskee in Amsterdam een onthoofde pop neer te leggen. Dat niveau, dus. Tot oktober 2017 was Kuijper een van de meest actieve leden van het inmiddels zieltogende Pegida. Getalsmatig stelt het allemaal niks voor en naar verwachting zal de opkomst komende zaterdag ook geen records breken.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.