Jasper Kuipers, adjunct-directeur bij VluchtelingenWerk Nederland: “Dit is een bewindspersoon onwaardig. Bovendien ondermijnt minister Blok hiermee inspanningen van dit kabinet om in Europa gezamenlijke afspraken te maken over een goede opvang van vluchtelingen. Wij roepen de minister-president op om afstand te nemen van deze uitspraken.”

“Over xenofobie mag je als bewindspersoon nooit pragmatisch zijn. Minister Blok legt zich hier niet alleen bij neer maar wakkert dit met een nogal incoherent verhaal juist aan. Onder meer door de zorgen van mensen die overlast in hun wijk ervaren in die context te trekken. Onze 13.000 vrijwilligers getuigen ervan dat het mensen in Nederland wel degelijk iets kan schelen of vluchtelingen een plek kunnen krijgen in onze samenleving. Voor mensen in gevaar moet altijd plek zijn in onze samenleving, en van een bewindspersoon mag men verwachten dat hij hier ook voor staat.”

Bron.

Ja, alleskunnende minister Blok liep op 10 juli een beetje leeg voor mensen betrokken bij internationale hulporganisaties.

Hij bleek ook een mening over Suriname te hebben.

In Singapore mag een immigrant de wc schoonmaken.
Wonderlijk, daarvoor zijn (en worden nog steeds) ook in Nederland mensen van elders geworven. Hij had dus dichter bij huis kunnen blijven.

Maar ook over Nederland heeft Blok het een en ander te zeggen. Over de Turkse bakker, die zo’n overlast geeft voor “de mensen”. Ja, echt.

“Diep in onze genen”.
Weet u, mijnheer Blok, ik vrees zelfs dat u (verre) familie van mij bent, als uw (voor)ouders oorspronkelijk uit Westfriesland komen. Toch deel ik uw kneuterracisme niet. Ondanks die genen. Gek hè.

En in Warschau en Praag houden “de mensen” zich al helemaal niet in.

Verwacht nou maar niet dat dit het einde van alweer een uit het niets gehaalde minister van buitenlandse zaken wordt. Dit is het beste dat de VVD te bieden heeft. Dat is duidelijk.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.