(…)Vullings en Blok waren samen op Saba, kort na de staatkundige transitie van 2010. Toen een bezorgde Sabaan bij Blok kwam klagen over problemen in de zorg en het onderwijs, werd diegene afgesnauwd met de oneliner: “Nou, je hoeft niet in het Koninkrijk te blijven”. Het lijkt mij niet toevallig dat de in Nederlandse ogen zo saaie en degelijke Blok op de Antillen allang zijn ware aard heeft laten zien. Antillianen zijn namelijk de kanaries in de koolmijn van het Nederlands Koninkrijk.

Wij hebben het te stellen met tweederangs voorzieningen maar worden verondersteld daar dankbaar voor te zijn. Als wij ons beklagen over onze situatie wordt snel naar de uitgang gewezen met de mededeling dat we kunnen vertrekken als het ons niet zint.(…)

(Lees verder bij de bron van dit artikel, Caribisch Nederland)

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.