Tijdens de eerste 6 maanden van 2018 zijn er in Duitsland meer dan 700 delikten gepleegd tegen vluchtelingen en  asielzoekerscentra. Dat blijkt uit antwoorden van het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken op vragen van de Bondsdagfractie van Die Linke. Vluchtelingen werden 627 aangevallen, centra 77 keer. Daarbij raakten 120 mensen gewond.

Het lijkt er overigens op dat het aantal aanvallen op vluchtelingen ook dit jaar af zal nemen. Vorig jaar vonden er 2200 aanvallen plaats, in 2016 niet minder dan 3500.

Die Linke stelt de fascistische AfD en de conservatieve CSU medeverantwoordelijk voor de aanvallen: “de dagelijkse hetze tegen vluchtelingen, nu ook van de AfD in de Bondsdag, heeft concrete gevolgen”. CSU’- leider Seehofer probeert de AfD de wind uit de zeilen te nemen door het racistische vertoog van die partij te kapen. Volgens Die Linke draagt hij daarmee een deel van de verantwoordelijkheid voor de aanvallen.

Uit de cijfers van het ministerie wordt niet duidelijk wie er verantwoordelijk zijn voor de aanvallen op vluchtelingen. De aanvallen op azc’s worden apart geregistreerd. Alle aanslagen  werden dit jaar gepleegd door (extreem)rechtse daders.

Bron: Zeit Online

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.