Tom Kuilder stapt op als fractievoorzitter van de PVV Emmen. Kuilder blijft wél raadslid voor de PVV. Edwin Rixtum wordt de nieuwe fractievoorzitter. Helaas houdt de PVV daarmee haar drie zetels in de gemeenteraad.

UPDATE: historisch verantwoorde nationalistische PVV vlag!

De beide andere raadsleden van de PVV, Edwin Rixtum en Martijn Storm, hadden eerder aangegeven niet verder te willen met Kuilder. De verhoudingen binnen de fractie waren slecht, wat voor een belangrijk deel te wijten was aan Kuilder’s arrogantie. Zo verweet Kuilder zijn fractiegenoten o.a. publiekelijk dat hun IQ ‘beneden de 80’ lag.

Toen Kuilder een paar weken geleden zo stom was het naziblog Stormfront te retweeten, leverde hij Rixtum en Storm (what’s in a name) het perfecte excuus zijn stoel onder hem vandaan te schoppen. Beiden gaven aan het wel gehad te hebben met Kuilder’s capriolen.

Ook in Den Haag was men niet erg gecharmeerd van Kuilder’s publieke optreden: het quoten van Stormfront gaat ook Wilders (vooralsnog) wat te ver. Pogingen de zaak te lijmen liepen in eerste instantie op niks uit, omdat Kuilder niet op kwam dagen. Uiteindelijk slaagde “Den Haag” er gisteren in de drie kemphanen in Harderwijk rond de tafel te krijgen. Kuilder ging diep door het stof, bood aan alles en iedereen zijn excuses aan en zag zich gedwongen af te treden als fractievoorzitter.

Volgens Kuilder heeft hij Stormfront “in een emotionele bui” geretweet. iets waar hij nu diepe spijt van heeft. Uiteraard zal het niet weer gebeuren. Zijn beide fractiegenoten hebben hem vergeven (zeggen ze) en wensen met een schone lei opnieuw te beginnen.

Naschrift: de nieuwe Gauleiter van de PVV Emmen, Edwin Rixtum, is actief binnen de FNV.  Met dank aan Herbert Kuiling voor de info.

Bron: RTV Drenthe

 

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.