Bij een Turks restaurant in Chemnitz is vannacht brand gesticht. Eerder werden in Chemnitz al twee perzische- en een joods restaurant aangevallen. De Duitse stad verwierf zich de afgelopen maanden een treurige faam doordat naziknokploegen er vrijwel ongehinderd jacht konen maken op ‘vreemdelingen’ (lees: niet-Duitsers) en politieke tegenstanders.

Aan de brand ging volgens om 2.20 uur vannacht een luide knal vooraf, wat wijst op het gebruik van een explosief. Wakkergeschrokken buren zagen bij het restaurant drie personen die hard wegliepen, in een auto stapten en er vandoor gingen. De brandweer had het vuur overigens snel onder controle.

Volgens getuigen gaat het om drie mannen van rond de 25 jaar oud. Blijkbaar hadden ze niet de moeite genomen zich te vermommen. Het is overigens niet zo moeilijk te raden in welke hoek we de daders moeten zoeken.

Bron: MDR Sachsen

 

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.