Zaterdag 10 november
Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur
Theater Perdu

Kloveniersburgwal 86 Amsterdam

(Dit jaar valt 9 november op vrijdag, sjabbatavond. Om iedereen de gelegenheid te geven aanwezig te zijn, herdenken wij op zaterdagavond 10 november. De toegang is gratis. De zaal bevat echter maar 100 plaatsen en vol is vol.)
Op 9 november 1938 vierden in talloze steden en dorpen in Duitsland en Oostenrijk nationaalsocialisten hun agressie bot op hun Joodse landgenoten. Ontelbare huizen, winkels en synagogen gingen in vlammen op, honderden Joden werden gedood, tienduizenden kwam terecht in concentratiekampen. Voor veel Joden was het het sein om te vluchten.
Deze gebeurtenis culmineerde later in ontmenselijking en genocide. Het was een kantelmoment in de geschiedenis. Het is belangrijk om stil te staan bij het lot van de slachtoffers en nabestaanden van toen. Het is vooral ook belangrijk om stil te staan bij de les die we hier nu, tachtig jaar later, nog steeds uit kunnen en moeten trekken.
Sprekers:
Dr. Nadia Bouras, historica,
Jaïr Stranders, filosoof, theaterdocent en één van de de initiatiefnemers van Theater na de Dam.
Theater
Jongeren uit stadsdeel Oost spelen fragmenten uit hun theatervoorstelling ‘’De Oorlog in Oost”., die gebaseerd is op gesprekken met oorlogsoverlevenden, in Oost. Onder leiding van Jelle Zijlstra maakten zij hier een theatervoorstelling van.
Muziek
Maaike Roelofs, cello
Vaughan Schlepp, piano
Organisatie:
verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.