In het NRC Handelsblad van donderdag 27 november verscheen een opiniestuk van gemeenteraadsleden Ronald Buijt en Michel van Eck (Leefbaar Rotterdam), waarin zij aan de hand van een lijstje betogen dat vluchtelingen in Nederland té humaan worden behandeld.
Even los van het onderliggende idee van beide heren dat een menswaardige behandeling kennelijk voor sommige mensen ongepast is (laat u de ideologie hiervan even tot u doordringen), blijkt ook het opgesomde lijstje niet echt op kennis van zaken gebaseerd te zijn. Toevallig? Dommigheidje? Helaas, nee. De zoveelste bewuste stap in misleidende beeldvorming. Het lijstje schreeuwt om rectificatie en om een weerwoord dat de werkelijkheid laat zien.

Allereerst wat cijfers, volgens de heren: “Dit jaar worden het er ongeveer 30.000 en voor 2015 worden nog meer verwacht”. Die cijfers, door staatssecretaris Teeven de wereld in geholpen, zijn gebaseerd op een enkele piek in week 19 van dit jaar. Op het moment dat Teeven met zijn ‘alarmbrief’ kwam in mei, was de kentering al zichtbaar – desondanks deed Teeven alsof deze stijging zich zou voortzetten.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Dhjana

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.