Lodewijk Asscher (PvdA) wil het vrij verkeer van diensten in de EU beperken. In een bericht erover op Krapuul – daar onjuist vrij verkeer van personen genoemd – heb ik deze wens als een onhaalbare losse flodder in de aanloop naar de verkiezingen getypeerd. De armere lidstaten, die grotendeels behoren tot het voormalige Oostblok, zijn mordicus tegen inperking van arbeidsmigratie. Het geld dat migranten overmaken vormt een te belangrijke bron van inkomsten voor hun herkomstlanden.

hef eu opIn een reactie op de beperking stelde tweeter Dré Oudman echter dat de logische implicatie ervan is: ‘Hef EU dán maar op!’ Daar maakt Oudman zeker een punt. Als je echt vindt dat de arbeidsmigratie is doorgeslagen, dan heeft dat verstrekkende consequenties. Het vrij verkeer van diensten hoort met het vrij verkeer van goederen, personen en kapitaal tot het fundament van de EU. Breek je één van deze pijlers af, dan kun je net zo goed de EU opheffen. Met andere woorden: Asscher pleit, misschien zelfs onbewust, voor de opheffing van de EU.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
10Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.