Gisteren ontkende Teeven uiteraard dat er sprake zou zijn geweest van mishandelingen in Rotterdam.
Vandaag schreef Elcke Bonsen, de vertrouwensarts van de hongerstaker Bah een open brief aan de staatssecretaris, met de feiten zoals zij die vastgesteld heeft, een bizar en heel ander verhaal.

De hele brief is hier te downloaden. Naast andere misselijkmakende toestanden in die gevangenis gaat Elcke Bonsen, uitvoerig in op de situatie van Bah, hieronder een summier uittreksel:

Ik kreeg  ook geen inzage in zijn medisch dossier. De medische dienst wilde mij niet te woord staan om het behandelplan van deze honger- en dorststaker, die tevens geslagen was, door te nemen.  Op zijn onderrug en  in zijn flanken had meneer duidelijke hematomen (bloeduitstortingen, LRD) die donderdag nog niet aanwezig waren.

Dit was na de eerste mishandeling in Rotterdam. De tweede keer in de Extra Zwaar Bewaakte Gevangenis in Vught toen Elcke hem na veel gedoe, getraineer en chantage mocht bezoeken zag ze het volgende:

Op zijn voorhoofd boven zijn neus is een grote buil met snee te zien. Verder op zijn voorhoofd, slapen en wangen zijn hematomen zichtbaar. Tevens heeft hij een snee op zijn rechterwang.

Héél toevallig stond de camera die dag en nacht alles in de gaten houdt steeds uit als er iets gebeurde. Het kon allemaal het daglicht blijkbaar niet verdragen. Lees het verhaal eventueel zelf maar, alle tientallen leugens van die Teeven worden gefileerd en weersproken. Ze gaat ook nog in op de bewaking die in handen is van G4S.

Vandaag was er het debat in de Tweede Kamer over het strafbaar stellen van “Illegalen”. Er kwamen wat vragen van Groen-Links en de Christenunie over deze toestanden. Wat zei  sluwe Teeven? “Omdat er aangifte is gedaan bij de rechter kan ik er geen enkele mededeling over doen. Maar wij hebben de zaak onderzocht, en ik blijf erbij dat er niets aan de hand is”.

Nederland 2013.

 

 

 

 

 

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.