Aanstaande week zal er het zoveelste debat plaatsvinden over het uitermate dubieuze illegale immigrantenbeleid van Fred Teeven. Deze keer betreft het het uitzetten van mensen naar Guinée op basis van vervalste documenten. Een zaak die vorige week bij het programma Zembla aan de orde kwam, maar waar wij, via het zeer oplettende Deportatieverzet, een jaar geleden al uitgebreid aandacht aan besteedden (zie ook dit overzicht). Maar blijkbaar wenst de Tweede Kamer iets pas serieus te nemen als het ook door de gelijkgeschakelde MSM wordt opgepakt. Vanaf 2:25 komt dit aspect mbt tot dhr. Cheikh Bah in onderstaande video al aan de orde:

Wat mij betreft is het van tweeën een: of dit is zo door de DTV zelf gedaan, maar dat zal Teeven of de DTV nooit toegeven, maar ook als dat niet zo is, is er opnieuw sprake van verregaande incompetentie bij de diverse diensten die onder Teevens verantwoordelijkheid vallen, en die deze staatssecretaris blijkbaar niet onder controle krijgt.

De man heeft trouwens in zijn hele carrière een spoor van dubieus gerommel achtergelaten; van de IRT-affaire, de afkoop van Cees H. (dit is overigens wel een héél rare affaire; het moet erop neerkomen dat Teeven Opstelten bewust zeer opzichtig op zijn bek heeft laten gaan met betrekking tot het precieze bedrag dat aan Cees H. is doorgesluisd, want Teeven heeft die deal zelf gemaakt! Hoezo heeft hij Opstelten daar niet over ingelicht?), de zaak Van Rey (de ‘verdwenen’ telefoontap) tot nota bene de zaak Demmink aan toe. Dus hoe toevallig het is dat ook deze vervalsingspraktijken weer onder een zaak waar Teeven mee te maken heeft plaatsvinden vraag ik mij wel af.

Sander Terphuis vindt dat Teeven een destabiliserende werking op het kabinet heeft. Ik ga verder: de man is een bedreiging voor de rechtsstaat. Dit sujet moet voor eens en voor altijd uit welke invloedrijke functie dan ook gezet worden. De PvdA zou zich wat mij betreft dan ook nog kunnen rehabiliteren door deze rechtse ritselaar nu eindelijk eens onderuit te trappen, zo nodig met het hele kabinet erbij.

Echter, ik verwacht dat Jeroen Recourt uiteindelijk weer gaat staan uitleggen hoe de staatssecretaris wat hem betreft zijn vol-le-di-ge vertrouwen heeft herwonnen na zo’n twee uur comaverwekkend procedureel gereutel van Teeven, met als slotconclusie dat als er al iets fout is gegaan dat niet onder zijn verantwoordelijkheid viel.

Laat Teeven tenslotte, op deze daarvoor uitermate geschikte dag, het uitstekende artikel dat vandaag op Doorbraak verscheen eens een keer heel goed in zich opnemen. Ik wist wel dat Nederland in de jaren dertig op schandelijke wijze joodse vluchtelingen aan de Duitse grens tegenhield (behalve die met veel geld), maar dat er ook op gedetailleerder niveau zoveel paralelleln waren met het huidige vluchtelingenbeleid wist ik niet.

Laat Teeven vooral met dit perspectief eens nadenken over hoe hij later precies herinnerd wil worden, als er met schaamte wordt teruggekeken op deze xenofobe periode uit de Nederlandse geschiedenis, en welke rol hij daarin vervuld heeft.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.