Een ouderenbond als spookhuis

Heeft de ANBO een “probleem met de leden”? In een normale organisatie zou men toch denken dat de leden de vereniging uitmaken? De directeur, Liane den Haan, denkt hier duidelijk anders over. Dat het hier niet om een normale organisatie gaat lijkt duidelijk, al moet het al bijna drie jaar geleden te voorzien zijn geweest.

Het is oorlog tussen de directeur en de leden. Intussen loopt de organisatie leeg en dit zal nog een versnelling krijgen in het nieuwe jaar. De kordaat optredende maar niet democratisch overkomende directeur Den Haan heeft wegens het vermoeden van fraude de inkomsten van de afdelingen totaal afgeknepen.

[Afdelingsbestuurders in Friesland] zijn woest dat ze als graaiers en fraudeurs zijn weggezet. Maandag komen in Friesland tientallen ANBO-afdelingen bijeen om te horen wat er komt kijken bij de vorming van een nieuwe vereniging. In Heerenveen, Wolvega en Leeuwarden zijn die al gelanceerd.

Ook elders wordt gewerkt aan een nieuwe ouderenbond of zijn hele afdelingen overgestapt. Het gehele conflict klinkt wel zeer naar “zij” (Den Haan) tegen de leden.
De bond is aangesloten bij de FNV.
Toenmalig (begin 2013) Krapuul-auteur Amstel legde verband tussen de hardnekkigheid waarmee directeur Den Haan de leden trotseert en haar banden met de zorgverzekeringssector.

1 gedachte over “Een ouderenbond als spookhuis”

  1. Pingback: Liane den Haan van de ANBO opnieuw in de SER? | Krapuul

Reacties zijn gesloten.