Piratenpartij zet zichzelf buitenspel door aan te pappen met GeenStijl

fuckyougsppOp hun website roepen ze vol blijdschap -kirrend, welhaast- over het avondvullende programma dat zondag de digitale ether ingaat.

Theodor “Ik-Snap-Nergens-Ene-Reet-Van-Maar-Dat-Weerhoudt-Me-Er-Niet-Van-Om-Dag-In-Dag-Uit-De-Krant-Vol-Te-Ejaculeren” Holman zal met Ancilla van der Leest -van wie ik tegen beter weten in meer wijsheid had verwacht- een hele avond propaganda maken. En hoewel ze bij de Piratenpartij zullen denken dat dit propaganda voor hen is, in werkelijkheid zal het een avondje legitimatie van de Roze Fascistenclub van TMG worden.

Want daar komt het bij hen altijd op neer: met welk project het grootste haatblog van Nederland zich ook bemoeit, het zal altijd neerkomen op zelfpromotie voor hen en hun giftig rechtse gedachtegoed. Nou zal Ancilla er wel zo af en toe een woordje tussen kunnen krijgen, Holman is immers niet het helderste licht, maar wat de fuck bezielt het een politieke partij die zegt voor democratie te staan om in zee te gaan met de extreem-rechtse roeptoeters van de Telegraaf Media Groep?

Door Marco Edelman - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:AncillaTillia2016082810005283.jpg, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=51292049
Ancilla van der Leest Door Marco Edelman – CC BY-SA 4.0
Even voor de goede orde, Ancilla en kornuiten: die stijlloze makkers van jullie zijn racistische, seksistische, anti-democratische (Vrijheid van meningsuiting? Alleen voor Ons Soort Mensen!) en opruiende demagogen die je alleen al uit politiek strategisch oogpunt zou moeten mijden als de pest die ze zijn. Om nog maar te zwijgen over principes.

Na het GeenPeil-debacle, en de jarenlange hetzes die de lieden achter dit blogje tegen alles wat anders, links, niet wit en niet lomp en giftig mannelijk is voeren en hebben gevoerd, hoe haal je het dan in je harses om te denken dat een samenwerking met dit tuig op enigerlei wijze strookt met jullie uitspraak in je verkiezingsprogramma?

“Als Piratenpartij toetsen wij al ons handelen altijd aan die elementaire rechten van burgers.

 

 • Het recht op privacy.
 • Het recht onschuldig te zijn tot het tegendeel is bewezen.
 • Het recht gehoord te worden, het recht op verweer.
 • Het recht op vrije verplaatsing.
 • Het recht op vrije toegang tot internet.
 • Het recht op vrije communicatie.
 • Het recht op vrijheid van meningsvorming en meningsuiting.
 • Het recht op onderwijs tot op het hoogste onderwijsniveau.
 • Het recht op gelijkwaardige behandeling, het gelijkheidsbeginsel.
 • Het recht op persoonlijke integriteit en zelfbeschikking.
 • Het recht om je eigen identiteit vorm te geven, zoals LGBT+, zonder inmenging van anderen.”

Mooie woorden, maar als je in zee gaat met de Nederlandse Breitbart verkwansel je al dat soort waarden nog voordat je partij in Nederland ook maar enige vaste grond onder de voeten heeft. Ik heb in het verleden sterk overwogen om op de Piraten te stemmen, omdat een hoop van de door jullie uitgedragen standpunten wel degelijk hout snijden, maar met deze ongelooflijk naïeve (of cynische, dat laat ik aan jullie over) actie zijn jullie mijn stem kwijt. En het zou me niets verbazen als met mij vele anderen zullen besluiten niets meer te maken te willen hebben met een partij die zich inlaat met het allerslechtste wat het Nederlandse internet ooit heeft voortgebracht.

2 gedachten over “Piratenpartij zet zichzelf buitenspel door aan te pappen met GeenStijl”

 1. Pingback: Piratenpartij: wees eens iets kritischer in je keuze van platform | Krapuul

 2. Pingback: Ancilla doet een Trumpje: populisme is hip, tegenwoordig | Krapuul

Reacties zijn gesloten.