ANBO maakt zich ook druk op het internet

Na een reactie van Jurriën Beerda, de Senior webredacteur – kan je anders verwachten bij een ouderenbond? – aan de hoofdredacteur van Krapuul over oneigenlijk gebruik van een foto van zijn bazin Lilian onee , nou doe ik het weer, het is Liane den Haan, is de foto verwijderd uit het artikeltje – Echte ouderen de klos bij ANBO – door de hoofdredacteur om zijn inziens moverende redenen. Betreurenswaardig dat een personeelslid van een ouderenbond direct in de pen springt over gebruik van een foto die niet zou misstaan op een website zoals mokkels.nl bijvoorbeeld. Uiteraard moet ik me voegen naar de strenge regels van onze hoofdredacteur en plaats bij het gewraakte artikel de dan maar, in mijn ogen, onschuldige illustratie.
Voor de geachte lezer die toch graag een fotootje van Liane den Haan wil zien zijn er meerdere mogelijkheden.

Op de website van de ANBO heeft de Senior webredacteur geen prentje geplaatst.
Je kan voor een jaarlijkse contributie van € 37,30 ook niet te veel verwachten natuurlijk. Maar geen nood want u hoeft alleen maar op deze openbare link te klikken en dan heeft u Lilian Liane den Haan op pagina vier desgewenst op posterformaat.

pijl50 180.000 leden maal pakweg €37,30 en dan slechts € 4,30 per persoon naar de vrijwilligers van de lokale afdelingen om activiteiten te ontplooien. Dat geeft te denken alleen u ziet mij er niks over schrijven. Dat doen de vrijwilligers zelf die geconfronteerd worden met een achteruitgang van 38 procent aan inkomsten vanuit het ANBO hoofdkantoor in Woerden.

Uiteraard ben ik ook niet te beroerd om u als lezer te wijzen op de mogelijkheid van een caleidoscopisch fotoalbum van Liane den Haan  of te verwijzen naar het schattige fotootje op Linkedin. Maar let wel: pas op met plaatsen van een foto op een van uw blogs of sites want dan kan u een mail krijgen van de Senior webredacteur Jurriën Beerda die zo guitig lacht op deze foto, maar niet gezien wil worden.

ps:
Waneer u wilt weten of ze een beetje lekker verdienen bij de ANBO dan kijkt u tevergeefs in het jaarverslag 2011. Zo open zijn ze nou ook weer niet bij deze non-profit organisatie. Maar geen nood, ze hebben nog wat onbezoldigde bestuurders nodig dus u kunt er zelf achter komen. Laat ik daarom geheel vrijwillig en professioneel wat reclame maken middels een banner voor deze prachtige organisatie.
ANBO bestuurders gevraagd

13 gedachten over “ANBO maakt zich ook druk op het internet”

 1. Wat wel grappig is, is dat deze man “senior” werd tijdens de meelwisseling. Hij heeft dus als het ware promotie gemaakt tijdens ons gesprekje.

 2. Ik vind het wel bijzonder slordig dat iemand die een artikel schrijft welk op het www gepubliceerd word een naam verkeerd schrijft! In mijn ogen en naar mijn bescheiden mening bewijst het een onvolledige voorbereiding bij het schrijven van het artikel. Als je de persoonsnaam al verkeerd vermeld dan zou je als gevolg ervan ook aan de gehele inhoud van het artikel gaan twijfelen.
  En dat de foto verwijdert moest lijkt mij daarom ook niet meer dan terecht. Dat was immers niet degene waar u over schreef! u zou het toch ook niet accepteren als men over u een artikel zou schrijven en er een foto van een baviaan bij zou publiceren, is het wel?

  @ t de vries: ik vraag mij af: wat bedoelt u met “het meeste geld”? Weet u toevallig wat deze man verdient dan? Meeste geld kan ook maar euro of 100 zijn… misschien wel handig om eerst goed kennis te maken van mensen die betrokken zijn, de instantie waar je mee te maken hebt voordat u er over schrijft. en eigenlijk ben ik van mening dat het niet uw plaats is om zulke opmerkingen te publiceren want het gaat u ook helemaal niets aan wat wie verdient en wat er met dat geld gebeurt. Is het wel.
  Mvg.

 3. @3:Magdlena

  [ u zou het toch ook niet accepteren als men over u een artikel zou schrijven en er een foto van een baviaan bij zou publiceren ]

  Zou ik niks om geven. Leuke naam heeft u trouwens.

  Overigens zéér onbeleefd om te ondertekenen met mvg. Dat hoort niet, afkortingen gebruiken.

 4. @5: Jan:

  Raar eigenlijk hè, de Staat fotografeert en filmt en publiceert dat het een lieve lust is, maar owee als je een foto maakt op straat van een personage die dat niet wil dan is dat strafbaar en mag niet. Inleveren die foto.
  Daar maken mensen zich dan vreselijk druk om.

 5. @6 en zeker in dit geval de dame in kwestie in een bestuurlijke functie is slechts 1 google klikje afstand van het artikel?!

 6. Beste

  Als u de moeite zou nemen naar het artikel te gaan dan ziet u dat ik twee keer de voornaam van mevrouw den Haan heb geschreven waarvan 1 keer fout en die na een (volstrekt overbodig pissige mail) van de Senior webredacteur van de ANBO direct (zichtbaar) is aangepast.

  http://www.krapuul.nl/nieuws/95662/echte-ouderen-klos-anbo/

  Mede dank zij uw reactie over geld verdienen bij de ANBO zal ik vandaag nog wat schrijven over ‘de instantie’

 7. @3 komt zeker niet vaak op het www? Alwaar slordigheid schering en inslag is. Op Krapuul wordt tenminste nog de moeite gedaan om alles zo goed mogelijk te doen en ook bij de feiten te blijven. En ja, ook de schrijvers van Krapuul zijn gewone mensen die ook gewone vergissingen kunnen maken. Zij zijn niet bovenmenselijk.

  Een gewoon mailtje, niet over de top, met de correctie van de naam was meer dan voldoende geweest. Door het op de manier te doen, zoals is gedaan, genereer je aandacht. Maar misschien wilde de senior webredacteur dat wel, aangezien hij uit de media business komt en misschien ook in zijn takenpakket heeft staan dat hij leden moet genereren om inkomsten te krijgen?

 8. @8 Fijn, ben benieuwd wat er allemaal te zien, er hangt nu toch ineens een mysterieuze mist rond dat geld-verdien-verhaal.

 9. Boze stemmen beweren dat genoemde Liane den Haan een jaarsalaris heeft van E 400.000 wat ruim boven de Balkenende norm zou zijn. Is overigens nergens te verifieren. Het jaarverslag van de ANBO zwijgt in alle talen.
  Beetje sneu voor al die vrijwilligers.

 10. @11 Anonymous

  onderstaande link naar een ander artikel over de ANBO en haar financiele verslaglegging

  http://www.krapuul.nl/samenleving/96147/anbo-financieel-verbergen/

  Of mevrouw den Haan 4 ton (voor de jongeren onder ons 400k) verdiend is inderdaad niet na te gaan. Wel dat ze een baantjesstapelaar is

  Ook in de lijst van 2850 veelverdieners van het ministerie komt de ANBO niet voor wat verwonderlijk is omdat er wel een fikse subsidie naar toe gaat.

 11. Wie wel eens bij de ANBO verenigingsactiviteiten binnen is geweest ziet snel hoe het er aan toegaat. Oude mannen maken lokaal en regionaal de dienst uit. Zij worden gepaaid (stil gehouden) met hele en halve flirts en vrouwenstreken. Veel van hen zie je kwijlend op de haan aflopen tijdens overleggen. De weinigen die hier doorheen prikken en kritisch zijn/blijven merken dat deze quasi ‘men-killer’ een ongewoon harde kant heeft. Zij is er niet voor de vereniging, maar de vereniging is er voor haar.

Reacties zijn gesloten.