week 12
Elke week schotelt de redactie van Krapuul je 5 boekentips voor. Tips die verband houden met artikelen die in de de voorafgaande week gepubliceerd zijn of gewoon een boek dat we de moeite waard vinden om als leestip aan te bieden.

De rubriek “BOEKENTIPS” is samen met de advertenties in de rechterkolom onderdeel van ons inkomstenmodel. Wij moeten inkomsten verwerven om de hoge kosten van hosting, noodzakelijk vanwege de aanhoudende aanvallen op de website, te kunnen bekostigen.

Als jij op één van de door ons aangeboden linken naar Bol.com klikt en je koopt het of willekeurig elk ander product, dan ontvangen wij naar gelang het product een bescheiden commissie.

Dus draag je ons een warm hart toe klik en koop ;-)

Tip1
het uur van de rebellenHet uur van de rebellen
Auteur: Lieve Joris

Een verhaal over trouw, verraad en eenzaamheid in het hart van Afrika. Wat Lieve Joris doet is niet louter field research, het is de literaire vivisectie op de actuele geschiedenis. maarten asscher in ons erfdeel
De grote verdienste van het boek is dat het een menselijk gezicht geeft aan een drama en een geschiedenis die ons anders alleen in korte nieuwsflashes en clichés bereikt.

(lees meer…)

Tip2
Oostwaarts langs de CongoOostwaarts Langs De Evenaar
een reis over de rivier de Congo tot diep in de Zaire
Auteur: Helen Winternitz

De auteur, Amerikaanse journaliste en ervaren Afrika-reizigster, reisde in 1983 samen met collega-journalist Timothy Phelps naar Zaïre om daar de rivier de Congo op te varen, vervolgens over land door het Ituri-regenwoud (woongebied van de pygmeeën) te trekken en dan verder in zuidelijke richting naar de savanne van de Great Rift Valley. Na een reis van twee maanden vliegen ze in enkele uren terug naar de hoofdstad Kinshasa. Daar worden ze, na een interview met een Zaïrese dissident, opgepakt door de geheime politie.

(lees meer…)

Tip3
Plot against AmericaThe Plot Against America
Auteur: Philip Roth

When the renowned aviation hero and rabid isolationist Charles A. Lindbergh defeated Franklin Roosevelt by a landslide inthe1940 presidential election, fear invaded every Jewish household in America. Not only had Lindbergh publicly blamed the Jews for pushing America towards a pointless war with Nazi Germany, but, upon taking office as the 33rd president of the United States, he negotiated a cordial ‘understanding’ with Adolf Hitler.

(lees meer…)

Tip4
Joden op driftJoden op drift
Auteur: Joseph Roth

‘Joden op drift is een zeldzaam juweel uit een verloren tijd. In een kort, krachtig en glashelder essay schept Joseph Roth een onvergetelijk beeld van het joodse leven in Europa – inclusief de vele discussies en dilemma’s die het toenmalige joodse denken bepaalden. Even trekt hij zo, in een knappe combinatie van essayistiek en reportagewerk, het allesbepalende scherm van de Holocaust weg: ja, zo was het dus.’

(lees meer…)

Tip5
Vissers, kapers, arbeidersVissers, kapers, arbeiders
Vlissingen 700 jaar stadsrechten
Auteur: Peter van Druenen

Stadsgeschiedenissen kunnen op verschillende manieren worden geschreven. De voor de hand liggende methode is de zogenaamde biografische methode, waarbij alle feiten en jaartallen op een rij worden gezet. Voor de geschiedschrijving van Vlissingen was volgens de schrijver, Peter van Druenen, een dergelijke aanpak volstrekt ontoereikend. Natuurlijk, het is noodzakelijk dat het hele verhaal, van begin tot eind, overzichtelijk in kaart wordt gebracht, inclusief de verbanden met de nationale en internationale geschiedenis. Maar Van Druenen wilde meer: antwoorden op vragen.

(lees meer…)


Eerdere Boekentips

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
8Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.