Zijn werk was reeds te zien van het Louvre tot het MoMA. Drie jaar geleden ging de wereldvermaarde kunstenaar Walid Raad op vraag van NEXT en GoneWest aan de slag met de Groote Oorlog. Het resultaat, dat in Kunstencentrum BUDA in première ging en daarna de wereld rondreist, is een uiterst gelaagde politieke voorstelling waarin poëzie de bovenhand krijgt.

‘Kicking the dead in 31 short episodes (or less or more)’ combineert tentoonstelling en performance. Aan de hand van foto’s, collages en artefacten leidt Walid Raad het publiek doorheen de wereld van vroeger en nu. Van het oorlogsverleden van de Westhoek tot het nieuwe Louvre in Abu Dhabi, langs de hoogste gebouwen in de wereld en hun eigenaars. Dit aan de hand van figuren als de schrijver Erich Maria Remarque en de merkwaardige museumgids Jack. Raad creëert een wervelend visueel poëem, waarin ogenschijnlijk losstaande elementen samenvloeien tot een ingenieus verhaal over de invloed van geweld op kunst.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.