Ach, kijk nou, er wappert een vlag in de Tweede Kamer. Nou ja, wapperen? Hij valt dood, er is geen zuchtje wind. Het is geen doek, het is zeil ofzo, plastic misschien.

Ze hadden net zo goed een doodskist rechtop kunnen zetten met een rood-wit-blauw doek eroverheen gedrapeerd. Voor koning, God & Vaderland. Eert uw dode instellingen.

In werkelijkheid is het een lullig ding: sokkel, vlaggenstok, vlag. Niet heel groot. Maar werkelijkheid speelt hier geen rol. Het gaat hier om publieke, zichtbare aanwezigheid.

De vlag staat op camerahoogte. Daar is lang, heel lang, over nagedacht.
€100 heeft t geval gekost. Zal wel lekker branden dan.

Maar ook dat is van geen belang. Dit is de best beschermde vlag van het Koninkrijk der Nederlanden.

Blijft het daarbij?

Nee, de volgende stap in het aldoor tonen van ons nationale bewustzijn zal een toevoeging zijn: er wordt een oranje lint aan vastgeknoopt. Koning & Vaderland zullen bij elk Kamerdebat zichtbaar zijn.

Opdat we weten dat onze Europese provincie Ons Vaderland is, opdat we weten dat we onder het symbolische gezag staan van een Koning.

Blijft over God.
God is onzichtbaar.
Wat jammer nu. Niet te vangen in beeld.

Binnenkort zal het GPV, de partij die in Nederland vanuit de coulissen vorm geeft aan Het Nieuwe Nederland, zich beraden over deze kwestie. Waarschijnlijk zal het GPV voorstellen elke beraadslaging, elk debat vooraf te laten gaan door een moment van stilte.

Want God is Stilte, nietwaar?

Hartstikke dood. Onzichtbaar. Hoorbaar in het zwijgen van mensen. Als je een beetje fantasie hebt.

Fantastisch plan. Het maakt duidelijk dat de Verbeelding (in dit geval: het net doen alsof Nederland volkomen autonoom is) de macht heeft gegrepen. Zo zullen ze het wel niet bedoeld hebben, de revolutionaire krachten van Parijs ’68, maar het is een mooie illustratie van de terugkaatsende bal.

Wil je ‘verbeelding’?
Hier heb je het. Onze nationale vlag.

Wat is nationalisme anders dan ‘de verbeelding aan de macht’?

Dat de revolutionaire krachten van de jaren ’60 dat toen niet gezien hebben mag worden beschouwd als een tekortkoming, als links tunneldenken, als een gebrek aan breed perspectief.

Wie denkt dat ‘verbeelding’ voorbehouden is aan linkse krachten, is stekeblind.

Bij nader beschouwing is de GPV een revolutionaire partij, de partij van de Verbeelding: God heerst over Nederland, hij heeft een vlag geplant, een koning aangesteld. God is aanwezig, ook al heeft niemand Hem ooit gezien.

Het gaat hier niet om een echte orde, een werkelijke macht, het gaat hier om symboliek, een fantastische orde, de verbeelding aan de macht.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.