Met midwinter zijn de dertien dagen van Joel aangebroken.
Dertien dagen muziek om dat te vieren.

Yule heeft zijn wortels in het oud-Noordse woord ‘iul’ of de Angelsaksische ‘hweol’, dat beide ‘wiel’ betekent, en verwijst op de eeuwig wederkerende jaarcyclus. de natuurlijke kringloop leven, dood en wedergeboorte.
De maankalender, die een krachtige invloed heeft op de groeiende dingen op de aarde, laat elk jaar ongeveer 12 dagen over, de dertiende dag betekent het begin van de nieuwe cyclus. Dus de twaalf nachten van Yule werden noch als onderdeel van het oude jaar noch als deel van het nieuwe jaar beschouwd. Deze, buiten het jaar zijnde, dagen zijn als een schemergebied, waarin de sluier tussen de werelden dun is, een tijd waarin de goden over de aarde lopen en mensen de elven of andere geesten die rondom ons leven kunnen zien.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.