Terwijl het dooit op de noordpool en de stenen bij ons uit de straat vriezen, blijft het wachten op een beleid dat de klimaatcrisis ernstig neemt. De kracht van de verandering begrijpt niet eens wat er problematisch zou zijn aan een sponsordeal met een oliemultinational die het jubileumjaar van de Vlaamse meester Rubens aangrijpt om haar imago op te poetsen.

Aan toenemende urgentie geen gebrek. Als we evenveel CO2 blijven uitstoten zoals we in 2016 deden, dan hebben we nog maar tot 2021 om de klimaatopwarming tot de grens van 1,5 graden te beperken. Nog vier jaar te gaan, aldus de Carbon Countdown, waarmee de deadline weer wat dichter ligt dan we dachten.

In verkiezingsjaar 2018 blijven we weliswaar steken in een spreidstand: terwijl het volk zich probeert te organiseren met CurieuzeNeuzen 2018, het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit, en thuis een meettoestel aan het raam hangt, bakt burgemeester Bart De Wever & co broodjes met de olielobby.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.