Onlangs stond er een artikel op Krapuul (afgekeken van socialisme.nu) dat uitlegde dat in het verleden wetenschap bloeide onder “de islam”. Dat kwam vooral door de invloed van heersers die het sponsorden. Op dit moment is Karachi, Pakistan, waarschijnlijk al de grootste stad ter wereld. Het is vrij onbekend maar het lijkt me een hypermoderne stad met onder andere een universiteit speciaal voor computer- en andere moderne technologie. Het is nog een mooi gebouw ook. Dat KAN wel onder een ‘islamitisch’ regime, maar het hangt sterk van politieke factoren af.

Feit is dat de islam hier en daar in de koran oproept tot geweld. Dat iedere moslim weet dat de koran niet wordt begrepen, doet hier voor sommige jongeren niets aan af. Jongeren zijn vatbaar voor dat soort invloeden.

Zoals een imam ooit tegen mij zei over T.V.-opnamen tijdens de Rushdie-affaire: “Toen was ik jong.”.

Dat de koran niet wordt begrepen betekent niet dat de koran niet te begrijpen ís. Dat is hij wel degelijk. Ik werk eraan. Dit artikel is niet bedoeld voor zelfpromotie, maar ik ontkom er niet aan.

Omdat Karachi praktisch de grootste stad ter wereld is en 96,15% islamitisch, is het een heilige stad. Het vertegenwoordigt de God van Jeruzalem, Rome en Istanbul. Het draagt verantwoordelijkheid.

Mekka is een bijgelovig dorp waar simpele zielen stenen gooien naar de duivel, zich verdringen voor ‘zamzam’-water en rondjes lopen rond het saaiste gebouw ter wereld. De Arabieren hebben de koran aangepast voor politieke doeleinden die de best gedocumenteerde oorlog ooit hebben opgeleverd. Het holocaust-museum is er niets bij.

Maar de Heilige stad Karachi, dat is misschien een interessante reisbestemming.

Bronnen:

(Heel egoïstisch)

Wikipedia

Mijn twitter-account: @Koosswrt

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.