Om deze kloktijd in 1974 op deze kalenderdag ging Radio Noordzee Internationaal / Radio Nordsee International / Radio North Sea International de lucht uit. De herkenningsmelodie van het station was naar verluidt speciaal gemaakt door het Les Reed orkest voor het station en het is een van de markantste station id’s uit de geschiedenis van de Westeuropese radio.
En op de dansvloeren in het noorden van Engeland, waar het middengolfsignaal van RNI niet zo goed doorkwam, werd de instrumental een kraker. Instrumentale Northern Soul. Vanuit Nederlands/Belgisch, Westduits of Zuid-Engels perspectief wat vreemd misschien. En het is wat kaal het zo af te draaien zonder de stem van Duncan Johnson, Axel, Joost de Draaier of noem maar op er doorheen te horen. 1970.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.