“De Groninger muzikant Obed Brinkman releaste vrijdag 20 november zijn nieuwe single “Fuck de PVV” onder zijn artiestennaam “O-Bat”. De track is door hem geschreven als aanklacht tegen de ideeën van Geert Wilders en zijn PVV. De track wordt vergezeld van een videoclip die is geschoten in de wolkenfabriek. Aan de videoclip hebben zo’n 35 groninger muzikanten, dichters en gelijkgestemden meegedaan.”

Nota bene op de dag dat ’s Lands bekendste protestzanger Armand overleed bracht O-Bat dit eigentijdse protestnummer uit, met een rake tekst, goed getimed op een energiek ska-arrangement.

Het klinkt voor sommigen onder u misschien als gewoon maar een protesttekst op een makkelijk klinkend ritmetje, maar laat me u als muzikant verzekeren dat dit een geraffineerde productie is die je bepaald niet op een achternamiddag in elkaar draait of opneemt. En juist het feit dat het zo lekker in het gehoor ligt verraadt het vakmanschap dat erachter zit. Het is goed om te weten dat vakmensen als O-Bat opstaan tegen Geert Wilders en de PVV:

 

 

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.