Gek is dat: lopend in Amsterdam-West, onder de Decemberverlichting, kreeg ik een persoonlijke ingeving.
Als jongeling, puber mag ik ook zeggen achteraf, deden van die kerstfeestadvertenties mij persoonlijk pijn. “De vrouwen zijn mooier dan ooit.” Nou fijn, als je je zus, je moeder, je oma, je tantes en wat nichtjes kunt begroeten. (Bekentenis: ik ben wel eens van slag geweest door een achternichtje, maar dat was niet met kerst).
Wat zou dat eigenlijk voor reclame zijn geweest? Voor aftershave, een confectiepak? Ik herinner mij alleen de lichte pijn.
Maar zoals ik al zei: ik heb toch echt kerstfeesten meegemaakt, althans feestelijkheden in Die Dagen, waarbij de Vrouwen Mooi waren. Ik moest alleen ophouden mijzelf nog steeds als die zielige puber te zien. En dat ze mooier hadden kunnen zijn, pas Echt Mooi. Want dat bestaat niet, godlof.
Ter ere van die lieven van een avond/nacht wat muziek verbonden aan die speciale feestdagen. Muziek die dus verder NIETS met kerst te maken heeft, ook al godlof.


Faro Luso, Júlio Pereira. De medeinstrumentalisten, alsmede de Braziliaanse zangeres tot slot, blijven ongenoemd.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.