‘Good Rockin’ Tonight’ zou er weleens aanspraak op kunnen maken de allereerste rock ’n roll song uit de geschiedenis te zijn. De song werd in 1947 geschreven door Roy Brown en in 1948 op de plaat gezet door Wynonie Harris (die de song in eerste instantie had afgewezen). Harris veranderde het ritme van de song enigszins en voegde er het aan zwarte gospel ontleende handgeklap aan toe. ‘Good Rockin’ Tonight’ was een klapper van de eerste orde: de song bereikte de eerste positie op de R&B charts en verbleef een half jaar lang in de hitlijsten.

De song zou later gecoverd worden door o.a. Elvis Presley, Jerry Lee Lewis en Bruce Springsteen, maar de versie van Wynonie Harris is en blijft de mooiste. “I said, meet me and a-hurry behind the barn/
Don’t you be afraid ‘cause I’ll do you no harm/I want you to bring along your rockin’ shoes/’Cause tonight we’re gonna rock away all our blues”.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
5Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.