Stel je voor dat in minderheidstalen alleen diepzinnigheid en weemoed uitgedrukt werd – dat zou echte cultuurdood benaderen.
De Åland-archipel zou op grond van een plebisciet bij Zweden hebben moeten behoren, maar het ook maar net onafhankelijke Finland had geen zin de strategisch gelegen archipel af te staan. Er is een zekere, grote mate van autonomie geregeld, Zweeds is gewoon de voertaal op de archipel (“Moem” komt er vandaan, wie kent hem/haar niet) en ook elders in Finland heeft Zweeds een status, als tweede landstaal.
Eurodisco van de bovenste plank dus muziek die hier onder andere vlag niet zo makkelijk binnenkomt. Omdat we niet altijd diepzinnig of weemoedig moeten zijn, misschien juist nu niet…


Drottningen av Åland – X3M feat. Pandora

Deel van de zomerserie over liederen/liedjes in echt “kleine talen” van Europa:

 1. de Faeröer
 2. Sápmi
 3. Alguer
 4. Palermo
 5. Zuid-Tirol
 6. İstanbul
 7. Grischun
 8. Epirus
 9. Ingermanland
 10. Lijfland
 11. Feer
 12. Ellan Vannin
 13. Kernow
verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.