Toch nog een nagekomen achtenzestigertje. Een nummer van de Praatpalen, zijnde Peter Koelewijn (die het geschreven heeft), Freddie Haayen (producer) en Willem van Kooten alias Joost de Draaier (die mocht het draaien en promoten als programmaleider van Radio Veronica). Maar zo liep het niet.
Een verhaal erover van de site van Peter Koelewijn.
Jan van Veen had zich de familie Verwey, eigenaren van Veronica ingetrouwd, en aasde op het programmaleiderschap. En de manier om Van Kooten weg te krijgen was dit onbenullige lied als vies en beslist niet te draaien van de zender te bannen. Van Kooten boos weg en Van Veen programmaleider.

Erger dan een stel bokkies
zijn wat wilde disksjokkies.

Van Veen viel op zijn beurt weer in ongenade, ging samen met Van Kooten in zee bij het Nederlandstalige deel van RNI, directe concurrentie voor Veronica dus. Een van de gebroeders Verwey liet dan ook een bom naar Van Veen gooien, waarbij het schip knap beschadigd werd maar toch in de lucht kon blijven. Niemand verwond of erger.
Van Veen weg bij Noordzee.

Het was toch om te huilen
Waar kon hij zich verschuilen
Tenslotte bij de Algemene
Al is hij daar ook van verdwenen

Enfin, een hele radiogeschiedenis rond dit nummer. Dat toch een bescheiden hit is geworden.


Ome Sjakie, De Praatpalen, 1968 dus

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.