Toen “garage” werd gehypet als nieuwe trend in 1984 gingen wij bij RVZ DE Nederlandse garageband bij uitstek draaien, HET. Dit werd opgemerkt door een platenlabel, verbonden aan een gloeilampenfabriek in het zuiden des lands. Die gaven een 12″ uit met Ik heb geen zin om op te staan en Kejjenagaan. Wij waren daar niet tevreden mee, want de b-kanten waren zeker zo belangrijk.
De HET-herleving werd het niet. (Ja, ik heb dit al eens verteld, maar ik doe het lekker nog eens.)
Kijk eens aan, Blindelingse Greep nr.25 in de RG-Collectie levert het prachtige verzamelalbum Ik heb geen zin om op te staan op. En omdat drie andere nummers van de band al zijn langsgekomen wordt het de b-kant van Ik heb geen zin. “Mijn hele familie graaft dood”.
Na die rampzalige 12″ zijn er al dan niet apocriefe compilaties gemaakt. Het is dus toch nog goedgekomen met de muzikale nalatenschap van HET.


1966

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.