Een fles gin (jenever?) en stoned worden – van de drank zeker…
Blindelingse Greep nr.31 in de RG-Collectie levert het Motion Songbook op, ik heb deze vast in mijn collectie voor de Psychedelica-Extravaganza die ik er af en toe op nahield.
Op het label heet het Tonight will be stoned maar het klinkt toch echt als we’ll be stoned, wat ook logischer is. De plaat is een uitgave van het tienerblad Teenbeat. De band is gelanceerd door Veronicaman Joost de Draaier die hun eerste single voor een week de top-40 binnensmokkelde. Toen De Draaier was weggesard bij dat station sloeg zijn opvolger Jan van Veen een single van de groep aan diggelen en decreteerde hij dat hij niet gedraaid mocht worden. Dat betekende zo ongeveer het einde van de Motions.
Dus word stoned terwille van de band die dit nummer in 1967 als single uitbracht.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.