Patricia Paay en het extreemrechtse hoaxblog GeenStijl hebben geen overeenstemming weten te bereiken over een schikking inzake de inmiddels beruchte/beroemde plasseksvideo van Paay.

Patricia in 1969. Foto: Wikipedia

Op de video is te zien hoe Paay plasseks heeft met een man. Ene ‘eendenvanger’ postte het filmpje op Twitter, waarna GS een link naar het filmpje plaatste. Uiteraard werd de video door het menselijke afval dat GS frequenteert massaal gedeeld. Paay was daar – begrijpelijk – allesbehalve gelukkig mee en sleepte GS voor de rechter.

Paay eist een schadevergoeding van 450.000 euro wegens geleden materiële en immateriële schade. Dat is voor Nederlandse begrippen bijzonder hoog. Het lijkt dan ook nogal onwaarschijnlijk dat een rechtbank het volle bedrag toe zal kennen.  Helaas leven we niet in de VS, waar een vergelijkbare zaak de ondergang van Gawker inluidde. Nadat Gawker een seksvideo van Hulk Hogan had geplaatst, werd het blog in een civiele procedure veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 140 miljoen dollar. Als gevolg daarvan ging het bedrijf in 2016 failliet.

Ook wanneer het bedrag lager uitvalt, zou GS weleens in de problemen kunnen raken. GS lijdt al jaren verlies en de Telegraaf Media Groep (TMG) wil het haatblog eigenlijk het liefst kwijt. Het probleem is dat GS gekoppeld is aan het populaire videoplatform Dumpert. TMG zou graag GS slijten, maar Dumpert behouden. Een veroordeling tot een – mogelijk hoge – schadevergoeding zal de tóch al geringe liefde binnen TMG voor GS ongetwijfeld nog verder bekoelen.

Bron: AD

 

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.